Fiskebrusk mot slitasjegikt

Overvekt og mangel på fysisk aktivitet er noe av grunnen til at over 300.000 nordmenn lider av revmatisme. Den vanligste plagen er slitasjegikt, og den kan blant annet behandles med en ekstrakt fra fiske-skjeletter.

Publisert
Sist oppdatert

Rundt 25 prosent av alle sykemeldte i Norge har revmatiske lidelser, og den vanligste av disse er slitasjegikt. Alene koster sykdommen helsemyndighetene 1 milliard kroner i året.

Lidelsen er veldig smertefull, og oppstår ved at leddbrusken blir frynsete og gradvis brytes ned. Det er også vanlig at det kommer en fortykning av knokkelen i leddflaten.

Hard treningDenne lidelsen rammer også mange som belaster knoklene mye med hard trening, og en av dem er tidligere landslagsspiller i håndball Arvid Gerø.

Etter mange år på håndballbanen begynte kneet å skrante, og for ett og et halvt år siden hadde det gått så langt at han måtte opererte. Etter operasjonen sa legene at det ikke var mer de kunne gjøre.

Den tidligere Refstad-spilleren lever et aktivt liv, og likte ikke tanken på at kneet skulle holde ham tilbake. Derfor startet han jakten etter annen medisin på internett, og fant et kosttilskudd som heter Glukosamin.

- Det ble etter hvert forbudt i Norge, men det var fremdeles lov i Sverige - så da dro jeg bare dit for å kjøpe det, forteller han til Mozon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer