Fiskefett for helsen

Fettsyrene Omega-3 er ikke bare bra for hjertet. De kan også beskytte mot nevrologiske sykdommer som epilepsi og slag.

Publisert
Sist oppdatert

Det er en opplest og vedtatt sannhet at fisk er bra for både hjertet og hjernen. Nå har franske forskere funnet ut hvordan Omega-3 fettsyrene kan beskytte deg mot problemer som depresjon, epilepsi og slag.

Sunt fettOmega-3 fettsyrer hører til i gruppen flerumettede fettsyrer som regnes som sunne for kroppen. Mettet fett som vi finner i kjøtt og meieriprodukter kan være skadelig i store mengder . Men det flerumettede fettet hjelper blant annet til med å holde blodomløpet og hjernen i god form.

Forskerne ved det franske nasjonale forskningsinstituttet CNRS har nå undersøkt grundigere hvordan det flerumettede fettet virker i kroppen. De mener at fettcellene reagerer på et protein med navnet Trek-1 som stimulerer omsetningen av potasium i hjernecellene.

Resultatet er ikke bare at risikoen for nevrologiske sykdommer reduseres, men også at kroppen også lettere reparerer skadene om uhellet skulle være ute.

Den franske undersøkelsen er presentert i nettutgaven av fagmagasinet The EMBO Journal.

Slik får du nok omega-3Spis fisk. Sammenlignet med annen mat har fisk, særlig sardiner og ørret, et høyere nivå av omega-3.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer