Fiskefett motvirker hjertetrøbbel

Det er en kjent påstand at fiskeoljer er bra for både hjernen og huden din. Og nå mener forskerne at Omega 3 også er effektivt mot hjerte- og karsykdom.

Publisert
Sist oppdatert

href="mailto:joachim.henriksen@mozon.no" class="artikkellink">Joachim Henriksen

Omega 3 fettsyrer finnes i rikelige mengder i fisk og kan spises som et daglig kosttilskudd. Tilhengerne av fiskefett mener at en lang rekke problemer kan forebygges om vi bare får i oss riktige mengder.

Fisk har tradisjonelt blitt regnet som bra hjerneføde. Og mye forskning tyder på at fiskefettet faktisk kan være med på å gjøre deg smartere. At fiskefettet også kan ha en god effekt på hjertet er gode nyheter for de som er i risikosonen for hjerteproblemer.

Reduserer risikoDet er forskerne ved University of Edinburgh som nå har samlet informasjon om en rekke forsøk på Omega 3. De mener det er en klar sammenheng mellom fiskeoljene og risikoen for hjerte- og karsykdommer.

Det er derimot ikke like klart hvor mye fiskeolje som skal til for å få et perfekt kosthold. Et forslag til riktig mengde er å spise fet fisk minst to ganger i uken eller følge mengdeanvisningene til et kosttilskudd med fiskeoljer.

Frisk uten medisin- Omega 3 og andre fiskeoljer kan beskytte mot hjerte- og karsykdommer. Dette er et område med stor interesse for både leger og pasienter om vil bli bedre på forebygging av hjerteproblemer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer