Fiskeoljer mot depresjoner

Depresjoner og mentale lidelser kan behandles med kraftige medisiner. Eller med helt naturlige fiskeoljer som gjør deg både smartere og gladere.

Publisert
Sist oppdatert

Bevisene hoper seg opp: Omega-3 fettsyrer kan ha en avgjørende betydning for tilstanden i hjernen og hjelpe mot mange slags mentale lidelser.

Fiskeoljene kan også beskytte deg mot sykdommer som Alzheimers og holder hjernen din både yngre og sprekere med alderen.

Klare resultaterEn undersøkelse av 30 mennesker med bipolar lidelse viser at store doser fiskeoljer kan virke like effektivt som tradisjonelle medikamenter.

Sykdommen er også kjent som manisk depressiv lidelse og kjennetegnes ved store svingninger fra maniske og hyperaktive perioder til perioder med tungsinn og dype depresjoner.

Deltakerne som var mellom 18 og 65 år gamle fikk 7 kapsler med omega-3 fettsyrer to ganger daglig. Kapslene inneholdt 440 milligram av fettsyren EPA og 240 milligram DHA. Med i testen var også en kontrollgruppe som ble gitt tilsvarende mengder vanlig olivenolje hver dag.

Etter fire måneders behandling hadde bare to av de som fikk fiskeoljer opplevd problemer med bipolar lidelse, i motsetning til 9 i kontrollgruppen. 3 av deltakerne opplevde ufarlige bivirkninger med løs mage på grunn av oljene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer