Fisker persondata på Facebook

Facebook er infisert av annonsører som vil sende deg spam på mobil og e-post.

Gi oss privatlivet ditt så skal vi gi deg en mikroskopisk sjanse til å vinne en bil.
Gi oss privatlivet ditt så skal vi gi deg en mikroskopisk sjanse til å vinne en bil. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Facebook har nå 1,5 millioner nordmenn som medlemmer. Annonsører har også oppdaget nettstedet, ikke minst mulighetene man har til å velge alder, kjønn, bosted etc. på målgruppen.

Privaltlivets fred er ditt lodd

Mange av annonsørene på Facebook er imidlertid ikke ute etter å selge deg varer og tjenester, men å samle dine persondata. Disse vil så selges videre til andre, og du vil bli dynget ned med reklamemeldinger på mobiltelefonen og spam-meldinger på e-post.

Dette gjelder mange av annonsene hvor du kan vinne biler og ferier. For å få være med i loddtrekningen må du oppgi både navn, adresse, alder, kjønn, telefonnummer, mobilnummer og e-postadresse. Forsøker du å etterlate noen av disse feltene blanke, får du ikke delta i konkurransen.

Ekstremt populær Facebook-gruppe: Er du medlem?

Vi tar våre, danskene sine

- Det er kanskje MM Medier du sikter til, sier seksjonssjef Frode Elton Haug hos Forbrukerombudet. - Det er et selskap vi har fått mange henvendelser om. De holder til i Danmark, og som følge av en helt ny avtale om arbeidsdeling mellom landene i EØS er det det danske Forbrugerombudsmanden som har denne saken nå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer