Fjerner eddik stanken?

Husmortips som løser alt.

Og hva kan så eddiken gjøre for deg? Ganske mye, skal man tro husmortipsene. Foto: PRODUSENTEN
Og hva kan så eddiken gjøre for deg? Ganske mye, skal man tro husmortipsene. Foto: PRODUSENTEN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Svette inneholder ammoniakkforbindinger. Disse lager salt (skit) som er tungløselige (limer seg fast). Om man vil løse opp et utfelt ammoniakksalt trenger man bare å surgjøre løsingen. Litt teknisk dette, men alt du trenger å gjøre er bare å øse på med 0,5-1 dl husholdningseddik 37% i vaskemaskinen. Gjenta med jevne mellomrom. Kanon til treningstøy. Jeg har ikke hatt dette problemet på flere år. Lykke til, skriver en leser til DinSide.

Les hele saken om de stinkende trøyene her

To uker tilbake skrev vi om singleter av hundre prosent bomull som luktet vondt til tross for at de er rene. De var vasket på førti grader med vaskemiddel og skyllemiddel, og luktet surt selv om de var flekkfrie.

Ifølge vaskelappen hadde vi behandlet trøyene riktig på førti grader. Brit Solberg, leder av Klagenemnda for vask og rens, mente at bomull trygt kan vaskes på 50-60 grader, men at produsentene skriver lavere temperatur på vaskelappen for å sikre seg.

Leserinnleggene indikerte at eddik i vaskemaskinen kunne være løsningen på luktproblemet.

- Du fyller en vaskeball med eddik og legger den inne i maskinen. Du bruker ikke vaskemiddel eller skyllemiddel, skrev en leser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer