Fjerner kopisperren

Sony fjerner nå kopisperren på sine CDer fordi "budskapet mot ulovlig kopiering ser ut til å ha sunket inn", ifølge det britiske nettstedet bbc.co.uk.

Publisert
Sist oppdatert

Den japanske musikkgiganten har de siste årene solgt CDer med kopisperrer. CDene var først og fremst ment for å stoppe ulovlig kopiering, men det har vist seg at mange har hatt problemer med avspilling av slike CDer, for eksempel i DVD-spillere eller i bilstereoer.

Blant annet kjøpte en av våre lesere en kopibeskyttet CD som ikke fungerte på hans nye DVD-spiller. Les mer om hvordan hans klage ble behandlet her.

Tidligere har vi skrevet om problem CDene, og her er en oversikt over noen av de CDene spillerne ikke liker.

En talsmann for Sony Music Entertainment sier at kun en liten andel av befolkningen piratkopierer musikk, og at selskapet nå stopper å produsere CDer med kopisperre fordi deres budskap mot ulovlig kopiering ser ut til å ha sunket inn.

Beslutningen må vel også ses i sammenheng med at Sony i forrige måned åpnet for avspilling av ordinære MP3-filer på flere av sine spillere. Tidligere ville nemlig Sonys spillere kun spille MP3filer som var konvertert til selskapets eget format.

I årets statsbudsjett foreslås forøvrig en økning av midler til kompensasjon for kopiering av åndsverk til privat bruk. Les mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.