Fjerner operatørlås gratis

Unlock.no, nettstedet som tilbyr å bryte operatørlåsene på mobiltelefoner, måtte legge ned etter trussel om rettsak fra NetCom. Nå er tjenesten i drift igjen.

Publisert
Sist oppdatert

Fjerner operatørlås gratis

  1. DinSides mobiltelefonkalkulator


NetCom truet i fjor med å saksøke Unlock.no for brudd på Markedsføringslovens paragraf 1, som forbyr "handling i strid med god forretningsskikk næringsdrivende imellom".

Gjør det selv

Denne juridiske nøtten vil Fredrik Grevstad, 17-åringen bak Unlock.no, løse ved å la folk låse opp telefonene sine selv.

Helt gratis.

Tidligere tok han 200 kroner for jobben. Mange mobiltelefoner selges med slike mobilsperrer, som låser telefonen til ett teleselskap for en periode mot at selve telefonen koster lite.

Teknisk sett betyr dette at man ikke kan bruke andre SIM-kort enn teleselskapets egne, for eksempel et kort fra billige Chess i telefoner låst til Telenor eller NetCom.

I andre land er det mer utbredt å bryte operatørlåsene. I Danmark finnes flere selskaper som gjør dette, blant annet Simlock.dk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer