Fjerner palmeolje fra ferske brød

Coops bakerier dropper bruken av palmeolje.

Gomansbakeriene, som leverer brød til alle Coop-butikkene, skal i løpet av august fjerne palmeolje fra alle ferske brød. Foto: All over press
Gomansbakeriene, som leverer brød til alle Coop-butikkene, skal i løpet av august fjerne palmeolje fra alle ferske brød. Foto: All over press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nylig kunne DinSide fortelle at dagligvarekjeden Rema 1000 følger etter flere av de store matvareprodusentene, og kutter ut bruken av palmeolje i kjedens egne matvarer.

Neste på lista over matvareprodusenter er bakerikjeden Gomanbakeriene, som nå skal droppe bruken av palemolje i hele sitt sortiment av ferske brød.

Erstatter med rapsolje

Gomanbakeriene er eid av Coop Norge og alle Coop-butikkenes ferske brød kommer fra Gomanbakeriene. Ifølge en pressemelding produseres alle ferske brød i Stavanger, Bergen og Kristiansand nå uten den omstridte oljen, mens bakeriene på Østlandet, Trøndelag og Tromsø kutter ut bruken av palmeolje i løpet av august.

Coop presiserer samtidig at det vil ta noe tid å oppdatere all deklarasjonen på brødposene, men at brødenes innhold altså endres i løpet av august, og palmeoljen skal erstattes med rapsolje.

Ettersom Gomanbakeriene har 21,3 prosent av markedsandelen på brød i Norge, forsvinner 72 tonn med palmeolje fra markedet i Norge.

Les også: Store prosentforskjeller i Coops kundeutbytte

Tine fjerner palmeolje fra pizzabunner

Også Tine er i ferd med å fase ut palmeolje. Nå pizzabunner vil fra 1. september bli laget med solsikkeolje og olivenolje i stedet for palmeolje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer