Reservere deg mot telefonsalg

Fjordkraft har kontaktet kunder som er reserverte mot telefonsalg

Nå får de varsel fra Forbrukertilsynet om overtredelsesgebyr på 500.000 kroner.

FORSKJELL PÅ STRØM OG MOBIL: Fjordkraft tilbyr strøm og mobilabonnement, men de får ikke ringe strømkunder og gi dem mobiltilbud hvis de er oppført i Reservasjonsregisteret. Derfor får Fjordkraft varsel om bot fra Forbrukertilsynet. Foto: Eilin Lindvoll.
FORSKJELL PÅ STRØM OG MOBIL: Fjordkraft tilbyr strøm og mobilabonnement, men de får ikke ringe strømkunder og gi dem mobiltilbud hvis de er oppført i Reservasjonsregisteret. Derfor får Fjordkraft varsel om bot fra Forbrukertilsynet. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Strømselskapet Fjordkraft AS har mottatt et brev fra Forbrukertilsynet hvor de er varslet om at de får et overtredelsesgebyr på en halv million kroner.

Fjordkraft har nemlig ringt sine strømkunder, som er reservert mot telefonsalg i Reservasjonsregisteret, og tilbudt dem mobilabonnement fra Fjordkraft Mobil.

Dette er ulovlig, understreker tilsynet, og derfor får altså Fjordkraft varsel om bot på 500.000 kroner.

Misforsto reglene

Ifølge Forbrukertilsynet har Fjordkraft ringt over 45.000 kunder angående mobiltjenestene sine i løpet av 2017 og 2018, og de er usikre på hvor mange av disse som var reservert mot telefonsalg.

Til Dinside forteller Fjordkraft at mobiltilbudet deres er en del av fordelsprogrammet til eksisterende kunder, og at de hadde en annen tolkning av regelverket enn tilsynet.

Det er riktig at det finnes unntak for eksisterende kundeforhold, men det er et vilkår at det som markedsføres er en tilsvarende tjeneste som det som kundeforholdet bygger på, forklarer juridisk direktør Frode Elton Haug i Forbrukertilsynet.

- Fjordkraft kunne derfor ikke kontakte strømkundene som var reservert mot telefonsalg for å markedsføre mobiltjenester, sier Haug.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer