Ulovlig markedsføring

Fjordkraft må ut med 400.000 kroner for ulovlig telefonsalg

Fjordkraft straffes med et gebyr på 400.000 kroner for å ha ringt strømkunder for å selge mobilabonnement, selv om kundene hadde reservert seg mot telefonsalg.

ULOVLIG TELEFONSALG: Fjordkraft straffes med et gebyr på 400.000 kroner for å ha ringt strømkunder for å selge mobilabonnement, selv om kundene hadde reservert seg mot telefonsalg. Dette er alvorlig, sier Forbrukertilsynet. Foto: Eilin Lindvoll
ULOVLIG TELEFONSALG: Fjordkraft straffes med et gebyr på 400.000 kroner for å ha ringt strømkunder for å selge mobilabonnement, selv om kundene hadde reservert seg mot telefonsalg. Dette er alvorlig, sier Forbrukertilsynet. Foto: Eilin Lindvoll Vis mer
Publisert

– Fjordkraft har gjort seg skyldig i klare brudd på reglene om telefonsalg. Det er alvorlig at en så stor aktør ikke følger reglene, sier direktør Elisabeth Lier Haugseth i Forbrukertilsynet.

Gebyret er redusert fra 500.000 kroner i varslet fra tidligere i høst.

Ifølge Forbrukertilsynet har Fjordkraft i mellomtida kommet med nye opplysninger som har ført til at gebyret er blitt redusert.

Kontaktet kunder som hadde reservert seg

Fjordkraft har opplyst at de i 2017 og i 2018 har kontaktet 12.020 kraftkunder som hadde reservert seg mot telefonsalg i Reservasjonsregisteret, for å selge sin nye mobiltjeneste.

Strømselskapet har tidligere anført at de var av den oppfatning at personene kunne kontaktes ettersom de hadde et eksisterende kundeforhold.

Forbrukertilsynet understreker imidlertid at det stilles krav til at ytelsene som kan tilbys, skal være tilsvarende hverandre.

– Etter Forbrukertilsynets vurdering er det derfor åpenbart at det i det foreliggende tilfellet ikke er tale om tilsvarende ytelser. Unntaket fra forbudet mot å kontakte reserverte forbrukere (...) kommer derfor ikke til anvendelse, noe også Fjordkraft har erkjent, skriver Forbrukertilsynet i vedtaket.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer