Strømpris

Fjordkraft slutter med prismatch

Strømselskapet gir to begrunnelser. Forbrukerrådet tror dette kan koste Fjordkraft kunder.

SLUTT: Fra 1. januar kan Fjordkraft-kunder ikke lenger prismatche andre strømavtaler. Foto: skjermdump
SLUTT: Fra 1. januar kan Fjordkraft-kunder ikke lenger prismatche andre strømavtaler. Foto: skjermdump Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi ønsker ikke å bidra til å normalisere lokkepriser med kort varighet, og samtidig må vi kutte ventetidene på kundesenteret før en svært krevende strøm-vinter, sier Christian Kalvenes, direktør for privatmarkedet i Fjordkraft, til DinSide.

Dermed slutter Fjordkraft med prismatch med virkning fra og med 1. januar 2022. Trøndelagkraft, som er en merkevare i samme konsern, slutter også med prismatch-tilbud fra nyttår.

Prismatcher som er inngått før årsskiftet, endres ikke.

Slutt etter fem år

Fjordkraft var det første strømselskapet som innførte prismatch tilbake i 2016, men nå er det altså slutt - og begrunnelsen er todelt:

- Etter en grundig vurdering, har vi kommet fram til at prismatch, slik den benyttes i dag, bidrar til at kortvarige lokkepriser i økende grad oppfattes som en ny standard i strømbransjen. Det er ikke en utvikling vi ønsker å bidra til, sier Kalvenes.

Det er krav om at avtalene som prismatches skal være dagsaktuelle, og fordi de lavest prisede avtalene har svært kort varighet, er de ivrigste prismatcherne i kontakt med Fjordkrafts kundesenter flere ganger i måneden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer