Flår deg på telefon

Offentlige instanser fornekter seg ikke. Det koster faktisk fem kroner minuttet å få dagens værvarsel fra Meterologisk Institutt. Spørsmål om skatt og arbeidstid er heller ikke gratis.

Publisert
Sist oppdatert

DinSide sjekket prisene for å ringe en rekke statlige og halvstatlige instanser. Meterologisk Institutt er desidert dyrest med 5,04 kroner minuttet.

Merkelig

Dette gjelder dagens eller morgendagens værvarsel, som kan ses på som en ekstraservice.

Har du et spørsmål om skattereglene eller arbeidsmiljøet som det tar en halvtime å få svar på, kan det koste deg mellom 10 og 15 kroner.

At spørsmålene stilles fordi folk flest ønsker å være lovlydige, virker ikke avskrekkende for skattemyndighetene, som gladelig lar Telenor tjene penger på deg. Inntektene fra 815-numrene går nemlig dit.

Mer enn lokaltakst

Å stille Oslo likningskontor et skattespørsmål koster 39 øre per minutt. Vanlig lokaltakst er hos Telenor 21 øre minuttet på dagtid i ukedagene og 14 øre minuttet ellers.

Å få vite når bussen går koster 60 øre minutt når du ringer Trafikanten.Å stille Arbeidstilsynet et juridisk spørsmål koster det samme.Å telefonbestille en billett hos NSB koster 40 øre minutt.

Andre offentlige instanser tar kun lokaltakst for å snakke med deg. Det gjelder blant annet Brønnøysundregistrene, Forbrukerrådet og Stortinget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer