Flat-TV for feriepengene?

Kjøp nå - og betal om 2, 4, eller 9 måneder. Butikkene flommer over med sjokkpriser, kampanjetilbud og kjempesalg, og for januarblakke lommebøker og bankkontoer kan betalingsutsettelse virke som årets første virkelig lyse idé. Men hvor mye koster det deg egentlig?

Publisert
Sist oppdatert

Salgslogikk

Logikken man tyr til under salget er ikke helt som vanlig logikk. I kjøpsøyeblikket fortoner det seg slik: Jo mer jeg kjøper, jo mere sparer jeg. Og penger spart, er penger tjent.

En mildere variant (men ikke mindre ofte brukt) er: Jeg vil jo alikevel kjøpe dette i løpet av det neste året (om jeg klarer å spare penger), så da er det jo greit å kjøpe det når det er på tilbud.

I tillegg tror en at det er lett å avsløre argumentene. Og det er det, om det gjelder et produkt du overhodet ikke har noen interesse for. Men når du står der med drømme-TVen, -bilen, -skoene, eller hva det nå måtte være som står på toppen av din ønskeliste i hånden, til en sterkt redusert pris, har få ting virket så logisk noen gang.

Er du en av dem som ikke har en mangetitusenkronersbuffer i januar måned er det lett å hoppe på den fine lille redningen: Kjøp nå, betal om 9 måneder. 0% om du betaler hele beløpet etter denne perioden. Ennå billigere enn AmEx eller Master Card!

I september, ja da har jeg god tid til å spare penger, er det lett å tenke. Og et ørlite etableringsgebyr blir latterlig lite, sammenlignet med totalsummen. Det er nærmest for lommerusk å regne, og dessuten blir det billigere enn å kjøpe TVen til fullpris om ni måneder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer