Fleksibel jobb går ut over ferien

Fire av ti jobber i ferien sin.

Kjenner du deg igjen? Teknologien gjør det lettere å jobbe når og hvor som helst, også i løpet av ferien. Foto: Alloverpress
Kjenner du deg igjen? Teknologien gjør det lettere å jobbe når og hvor som helst, også i løpet av ferien. Foto: Alloverpress Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Selv om det er ledere og selgere som i størst grad må jobbe i ferien sin, oppgir hele fire av ti arbeidstakere at de trolig må jobbe i ferien.

Dette viser den ferske Work Life-undersøkelsen fra ManpowerGroup.

Bruker jobbmail på ferien

Det er spesielt de som jobber innen media, kultur, marked og PR som topper listen over arbeidstakere som trolig må jobbe i ferien sin.

Maalfrid Brath, som er konsernsjef i ManpowerGroup, mener at når så mange må jobbe i ferien, er det enda et tegn på at skillet mellom arbeid og fritid viskes ut.

– Fleksible løsninger kan være positivt både for ledere og medarbeidere, men samtidig er det viktig for den enkelte å ha frisoner der man kobler helt ut og får ladet batteriene. Det er ingen som er tjent med at den ansatte er tilgjengelig 24/7, sier Brath i en pressemelding.

Antakelig må teknologien ta noe av skylden for at såpass mange jobber når de har ferie. Fire av ti av norske arbeidstakere har jobbmailen tilgjengelig på mobilen, ifølge Work Life. Og selv om de fleste som har denne muligheten oppgir at det er både praktisk og positivt, svarer to av ti at det er negativt på grunn av forventningen om alltid å være tilgjengelig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer