BankID

Flere banker bruker ikke ny BankID-løsning

Storbanker kjører egne tjenester.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag starter utfasingen av BankID på mobil for de fleste banker, og det er BankID-appen som nå gjelder for mange. Likevel er det ikke alle banker som benytter seg av appen.

Verken Danske Bank, Nordea og Sparebank 1 benytter den.

Danske Bank

- Vi i Danske Bank benytter en egenutviklet sikkerhetsløsning som heter MobilID, en app som fungerer som en elektronisk kodebrikke med samme funksjonalitet og sikkerhetsnivå som BankID, forklarer kommunikasjonsrådgiver Vilde Larsen Hellum i Danske Bank.

Per i dag har Danske Bank ingen informasjon om og når det eventuelt blir aktuelt å ta i bruk den nye BankID-appen.

Sparebank 1

- Vi har hatt engangskode-app siden 2011, og det er vår BankID-app. Engangskode-appen er godt innarbeidet hos mange av kundene våre, og er et svært godt alternativ til både BankID på mobil, kodebrikke og BankID-app – over 760 000 av kundene våre benytter seg av denne løsningen i dag, forteller Kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank 1.

Sparebank 1 har per nå ingen konkrete planer om å bruke BankID-appen, men vil vurdere det fortløpende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.