BankID

Flere banker bruker ikke ny BankID-løsning

Storbanker kjører egne tjenester.

ID-SJEKKEN: Er du usikker på hvordan du skal gå fram for å utføre ID-sjekken? Da kan du ta en titt på denne videoen. Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag starter utfasingen av BankID på mobil for de fleste banker, og det er BankID-appen som nå gjelder for mange. Likevel er det ikke alle banker som benytter seg av appen.

Verken Danske Bank, Nordea og Sparebank 1 benytter den.

Danske Bank

- Vi i Danske Bank benytter en egenutviklet sikkerhetsløsning som heter MobilID, en app som fungerer som en elektronisk kodebrikke med samme funksjonalitet og sikkerhetsnivå som BankID, forklarer kommunikasjonsrådgiver Vilde Larsen Hellum i Danske Bank.

Per i dag har Danske Bank ingen informasjon om og når det eventuelt blir aktuelt å ta i bruk den nye BankID-appen.

Sparebank 1

- Vi har hatt engangskode-app siden 2011, og det er vår BankID-app. Engangskode-appen er godt innarbeidet hos mange av kundene våre, og er et svært godt alternativ til både BankID på mobil, kodebrikke og BankID-app – over 760 000 av kundene våre benytter seg av denne løsningen i dag, forteller Kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank 1.

Sparebank 1 har per nå ingen konkrete planer om å bruke BankID-appen, men vil vurdere det fortløpende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer