Flere bankfilialer igjen

Etter at antallet av bankkontorer har gått ned i en rekke år, snur trenden nå. Den fysiske banken er likevel ikke død.

Publisert
Sist oppdatert

Snur trenden

På 20 år er antallet bankkontor i Norge nesten halvert. Men nå øker antallet filialer igjen. Internett ble overvurdert, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

- Bankene hadde veldig fokus på innsparing da de la ned kontorene. De tok ikke med i betraktningen hvordan det ville svekke dem, sier professor Sven Haugland ved Institutt for strategi og ledelse ved Norges Handelshøyskole, til Bergens Tidende.

Da kontorene ble lagt ned, mistet bankene kontakten med kundene sine.

- Filialene er en veldig viktig måte å skaffe seg nye kunder på, og beholde dem en har. Det er mulig bankene overvurderte effekten av å satse på internett, sier Haugland.

Økte i fjor

I 1987 var det 2.166 bankkontorer i Norge. Siden har antallet falt kraftig.

Men nå ser trenden ut til å være snudd. Fra 2004 til 2005 sto antallet kontorer i ro på 1.235. I fjor økte antallet med 21, ifølge Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH).

Haugland sier det er to årsaker til økningen. Den ene er at bankene har lagt ned for mange kontorer. Det andre er at bankene forsøker å få nye kunder ved å åpne kontorer i nye områder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer