Flere bankkunder får tilgang til mobil betaling

Disse bankene blir med for å tilby bruk av egne bankkort i betalingsappen VALYOU.

Flere bannker og kortutsedere vil samarbeide og mobil betaling. Foto: DNB
Flere bannker og kortutsedere vil samarbeide og mobil betaling. Foto: DNB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tidligere i høst kunne DinSide fortelle at Telenor og DNBs samarbeid om en mobil betalingsapp er planlagt lansert i løpet av 2013. Nå har flere banker sagt at de også vil knytte seg til appen.

Dermed vil langt flere kunder kunne benytte sine bank- eller kredittkort via mobiltelefonen.

Flere bankkunder får tilgang

Bruken av den nye betalingsappen skjer ved at du laster opp egne bank- eller kredittkort i appen. Dermed kan man betale med mobiltelefonen på terminaler som støtter NFC, eller kontaktløs betaling. I første omgang blir dette aktuelt i betalingsterminaler i Drammen, på Skøyen i Oslo og på Gardermoen.

I utgangspunktet er lanseringen av VALYOU et samarbeid mellom Telenor og DNB. Men flere banker og kortutstedere har nå sagt at de vil bli med.

I praksis betyr dette at også andre bank- og kredittkort enn de fra DNB vil kunne brukes i mobilbetalingsappen.

– Sparebank1-gruppen, Skandiabanken, Entercard og Fana Sparebank har sagt at de vil ta i bruk løsningen. Dette betyr at vi vil nå ut til ganske mange flere brukere, sier Viktoria Erngard, styreleder i TSM Nordic, et nytt felleseid selskap som står bak prosjektet.

Entercard er en korttilbyder som blant annet utsteder kredittkortene til Coop, LO Favør og Re:member.

Les også: Derfor kan økt kredittkortbruk gi høyere priser

Savner flere mobiloperatører

Betalingsappen skal etter planen lanseres i løpet av 2013, mens den blir tilgjengelig for kundene i de nevnte bankene, eller de med et Entercard, neste år. Det er heller ikke for sent for andre banker å melde sin interesse, men deres kunder vil eventuelt bli tilknyttet appen noe senere.

Når det gjelder mobilabonnement, er det fortsatt bare Telenor-kunder som vil kunne bruke app-en.

– Vi hadde håpet at flere mobiloperatører ville være med, og de har en invitasjon til å knytte seg til løsningen, sier Erngard.

NetCom sier til DinSide at de synes NFC er en spennende teknologi som vil åpne for mange muligheter i årene som kommer, med mobilen som en viktig brikke for å gjøre betaling og andre tjenester enkelt tilgjengelig for kunder.

Om de skal knytte seg til VALYOU-appen er likevel usikkert.

– Vi følger nøye med på utviklingen innen dette området og vurderer ulike NFC-løsninger, men har foreløpig ikke konkludert, sier Øyvind Vederhus i NetCom.

Les også: Enklere å overføre penger fra mobilen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer