Flere barn gir mindre allergi

Italienske forskere har funnet en sammenheng mellom antall barn en kvinne får og hennes risiko for å utvikle allergier.

Publisert
Sist oppdatert

Allergiformene som oppstår sjeldnere hos mødre med mange barn er allergisk rhinitt, høysnue, allergisk konjunktivitt og øyeallergi.

Allergi i arvForskerne ble ledet av Dr.Francesco Forastiere fra Dipartimento di Epidemiologia i Roma. De konkluderer med at forekomst av allergi hos moren er en betydelig indikator for utvikling av barneastma og høysnue og at det å føde mange barn tidligere er vist å redusere allergi hos mødrene.

Forskerne bestemte derfor å studere sammenhengen mellom antall graviditeter og fødsler og hyppigheten av samtidig forekomst av mødrenes astma, tungpusthet, høysnue og øyeallergi.

Undersøkelsen er publisert i det internasjonale fagtidsskriftet Allergy.

Komplekst samspillTotalt har 1755 ikkerøykende kvinner i 4 regioner i Italia fullført en spørreundersøkelse om antall barnefødsler og forekomst av allergiske symptomer og sykdommer i løpet av livet. Resultatene viste at desto flere barn en kvinne hadde, jo mindre sannsynlig var det at hun utviklet høysnue og øyeallergi.

En lignende tendens ble sett for det antall ganger en kvinne har vært gravid, men dette resultatet var ikke statistisk signfikant.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer