Flere barn med nåler

Kvinner som gjennomgår prøverørsbehandling (IVF) har større sjanse for å bli gravide dersom de får akupunkturbehandling. Det viser tysk forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Flere barn med nålerKvinner som gjennomgår prøverørsbehandling (IVF) har større sjanse for å bli gravide dersom de får akupunkturbehandling. Det viser ny tysk forskning.

Silje Stavik

In vitro fertilisering (IVF) betyr oversatt befruktning i glass , det vi på norsk kaller prøverørsbefruktning. Det innebærer at befruktningen ikke skjer inne i kvinnens kropp. Metoden ble først og fremst utviklet for kvinner som ikke har fungerende eggledere og derfor ikke eggledere hvor egg og sædceller kan møtes.

For å øke sjansen for et vellykket resultat, får kvinnen hormonstimulering slik at flere egg modner samtidig. I tillegg undertrykkes hennes egne hormoner slik at prosessen kan styres best mulig.

Etter stimulering i 10-14 dager er eggene klare til uthenting. De ligger inne i hver sin eggsekk. Med ultralyd følger legen størrelsen på eggsekkene. Når tiden er inne, hentes eggene ut ved hjelp av en nål som stikkes inn gjennom skjedens bakvegg mens kvinnen ligger i gynekologisk leie.

Eggene suges ut sammen med væsken som omgir dem. De påvises gjennom mikroskop og overføres til skåler med næringsløsning. I skålene gjøres det befruktningsforsøk med mannens sæd og de befruktede eggene blir ført inn i kvinnen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer