Flere barn til homeopat

Alternativ medisin blir mer populært. Nå får norske homeopater stadig flere barn blant sine pasienter.

Publisert
Sist oppdatert

Homeopati er den mest utbredte formen for alternativ medisin i Norge. Og når alternativ medisin blir stadig mer stuerent, merkes dette også godt på pasientlistene til homeopatene.

En av fire er barnTo norske forskere har nå undersøkt hva slags pasienter som fyller opp venteværelsene hos homeopatene. De ble overrasket over den store mengden barn under ti år som går til homeopat med forskjellige helseproblemer.

- Hver fjerde pasient hos homeopat er under ti år, den tilsvarende andelen i 1985 er hver tiende pasient. Til sammenlikning er bare en av elleve pasienter under ti år hos en vanlig allmennpraktiker, skriver forskerne Aslak Steinsbekk og Vinjar Fønnebø i sin rapport.

For barna er det mest hud- og luftveisproblemer som er årsaken til at de oppsøker homeopat.

Akkurat hvorfor homeopati virker å være en populær behandlingsform for barn, synes forskerne er vanskelig å svare på. Men de antyder at homeopati kan oppfattes som et alternativ til antibiotikakurer, og at homeopatene kanskje er mindre kritiske enn vanlige leger til å gi barn behandling.

Undersøkelsen er gjengitt i siste nummer av Tidskrift for Den norske lægeforening.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer