Pris på begravelse

Flere begravelsesbyrå bryter prisopplysningskravene

Det viser et tilsyn gjennomført av Forbrukertilsynet.

MANGELFULLT: Et tilsyn gjennomført av Forbrukertilsynet viser at 30 av 47 gravferdsbyrå ikke overholdt kravene til prisopplysninger. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix.
MANGELFULLT: Et tilsyn gjennomført av Forbrukertilsynet viser at 30 av 47 gravferdsbyrå ikke overholdt kravene til prisopplysninger. Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Av 47 gravferdsbyrå i Oslo, Bergen og Agder, er det hele 30 byrå som bryter kravene til prisopplysninger. Det kommer fram etter at Forbrukertilsynet har gjennomgått nettsidene til begravelsesbyråene.

– Forbrukere som skal bestille gravferd er som regel i en vanskelig situasjon. Derfor er det svært viktig at de får tydelige og tilstrekkelige prisopplysninger, sier Jo Gjedrem, avdelingsdirektør i Forbrukertilsynet i en pressemelding.

Komplett liste over gravferdsbyråene som er sjekket og hvordan de gjorde det, finner du nederst i saken.

Sju byrå utelot pris helt

Prismerkingsforskriften krever blant at det legges ut prisliste og prisoversikt på begravelsesbyråenes hjemmeside, slik at du får et best mulig inntrykk av prisnivået før du kontakter byråene for mer informasjon.

Tilsynsaksjonen avdekket alt fra mindre feil, til alvorlige mangler. De klareste bruddene fant Forbrukertilsynet på hjemmesidene til hele sju gravferdsbyrå, som hadde utelatt pris totalt.

– Vi forventer at selskapene som har fått brev fra oss rydder opp i feilene og gir prisopplysninger etter forskriften, sier Gjedrem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer