Flere ber om hjelp med egen gjeld

Større pågang til NAVs gjeldstelefon, og det er spesielle typer gjeld som skaper vansker.

Ikke ta opp forbrukslån for å betale ned annen gjeld, understreker Nordea, som opplever at kredittkortgjeld skaper trøbbel for en del nordmenn. Foto: Colourbox.com
Ikke ta opp forbrukslån for å betale ned annen gjeld, understreker Nordea, som opplever at kredittkortgjeld skaper trøbbel for en del nordmenn. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tall fra NAV kan tyde på at flere sliter med å håndtere gjeld. Stadig flere ringer NAVs økonomirådstelefon 800GJELD, og det er flere som ber om gjeldsrådgivning i kommunene.

Er du i en økonomisk knipe, bør du snakke direkte med kreditor, råder Nordea.

Flere ber om råd

I 2010 og 2011 kontaktet rundt 5.500 personer 800GJELD hvert år. Men bare i løpet av årets fire første måneder, har NAV mottatt hele 2.649 telefoner.

Det er langt flere henvendelser enn samme periode de to forutstående årene.

Samtidig er det også flere som ber om gjeldsrådgivning, et tilbud alle kommuner skal ha til sine innbyggere. Også her har det vært en økning, viser tall fra SSB, fra 11.554 saker i 2008 til 15.108 saker i 2011.

Bjørn Gudbjørgsrud, direktør for fylkesavdelingen i NAV, tror økningen i antallet henvendelser til 800GJELD skyldes to hovedårsaker.

– Samtidig som tjenesten er blitt bedre kjent, ser vi en økning i gjeldsbyrden i samfunnet. Å betale egen gjeld er blitt en utfordring for stadig flere, sier han til DinSide.

Han forteller videre at de fleste henvendelsene gjelder forbruksgjeld, inkassosaker og kredittkortgjeld, og at det i hovedsak er voksne i alderen 40 år og oppover som kontakter dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer