Flere blir tatt i tollen

Skal du på harry-handle i Sverige i påsken? Pass deg, for nå blir stadig flere småsmuglere tatt.

Foto: colourbox.com
Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Toll- og avgiftsetaten utførte drøyt 145.000 grensekontroller i 2008. Om lag 13 prosent av kontrollene avdekket forsøk på ulovlig inn- eller utførsel av varer, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det er en økning på ett prosentpoeng - eller over 2.000 personer - fra året før.

De aller fleste av dem som ble sjekket og tatt var vanlige reisende.

Som følge av disse grensekontrollene ble det beslaglagt mer enn 330.000 liter alkoholholdige drikkevarer og 7,2 millioner sigaretter i 2008.

AKTUELT: Her er de nye taxfree-reglene

Harrydager

Skjærtorsdag er fridag i Norge, mens söta bror holder både butikker og Systembolaget. åpne. Med en knallsterk norsk krone sammenliknet med den svenske er det grunn til å tro at påskehandelen over grensen kan blir rekordstor i år.

I 2009 handlet vi for 8,9 milliarder kroner i forbindelse med dagsturer til utlandet, viser tall fra SSB. Drøyt halvparten av denne handelen skjedde i Strømstadregionen i Sverige.

Allerede nå melder butikkene i området om svært mange kjøpeglade nordmenn, som legger igjen rekordmye penger i de svenske kassene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer