Flere bruker Botox

Svenskene blir kvitt rynkene med plastisk kirurgi.

Svenskene ignorerer krisetid. Aftonbladet beskriver botox som den siste trenden innen skjønnhetsindustrien.  Foto: Colourbox.com
Svenskene ignorerer krisetid. Aftonbladet beskriver botox som den siste trenden innen skjønnhetsindustrien. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Søta bror, altså svenskene, fjerner rynker som aldri før.

Krisetider er botoxtider, nå vil flere medisinere seg glade, skriver Aftonbladet. Flere og flere svensker blir kvitt rynkene i krisetid.

Inngrep mot sure miner er et av de vanligste oppdragene plastiske kirurger får per dags dato, og etterspørselen øker stadig.

Voldsom økning

- Statistikken vår viser en økning på 200 prosent, til tross for lavkonjunkturen, sier kirurg ved den svenske Akademiklinikken, Jan Jernbeck, til Aftonbladet.

Les også: Det gikk galt da hun injiserte silikon i ansiktet

Det er ikke bare svenskenes botoxforbruk som øker. Tall viser at det årlige salget av Botox har økt fra 6.819 pakker i 2003, til 13.038 pakker i 2007. I løpet av fire år økte salget med 91 prosent. I august i fjor hadde nordmenn brukt nesten 16 millioner kroner på Botox.

Morten R. Kveim, spesialist plastisk kirurgi, sier at det ikke finnes andre alternativer til Botox.

-Ikke for alle

- Botox er et fabelaktig stoff på mange måter hvis det brukes på riktig måte. Men det erstatter ikke plastisk kirurgi og det finnes ingen andre behandlinger hvor man får samme effekt, sa han til DinSide Helse i august i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.