Få billigere strøm

Flere bytter strømleverandør

Antallet strømkunder som byttet leverandør, har økt med 14 prosent bare siste året. Det er rekord, ifølge NVE.

STRØMPRIS.NO: Med Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no, kan du finne selskapene som har tilbyr billigst strøm der du bor. Skjermdump: Dinside
STRØMPRIS.NO: Med Forbrukerrådets tjeneste Strømpris.no, kan du finne selskapene som har tilbyr billigst strøm der du bor. Skjermdump: Dinside Vis mer
Publisert

– Aldri før har flere kunder byttet kraftleverandør enn i 2018, sier seksjonssjef for sluttbrukermarked Guro Grøtterud i Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) til Nationen.

Stor vekst siste fem år

Tall fra NVE viser at til sammen 642.700 strømkunder byttet kraftleverandør i fjor. Av disse var 577.200 husholdningskunder og 65.500 næringskunder. Det er en økning på 14 prosent fra 2017.

De siste fem årene har det vært en vekst i kraftleverandørbytter på 36 prosent.

Grøtterud sier til avisen at antallet levrandørskifter sammenfaller med høyere strømpris for 2018 enn 2017. Hun sier at i gjennomsnitt var prisen for spotpriskontrakter i overkant av 50 prosent høyere i fjor enn året før.

Tallene til NVE kommer fra deres levrandørskifteundersøkelsen, som omfatter alle nettselskap med over 10.000 kunder. Ved utgangen av 2018 utgjorde dette 37 nettselskap, som til sammen dekker 90 prosent av sluttbrukerne i Norge, skriver avisen.

Høyere priser

Til tross for en prisnedgang i februar, er strømprisene fortsatt på et høyt nivå som følge av utviklingen i 2018. Samlet steg elektrisitet inkludert nettleie 15,9 prosent de siste 12 månedene, melder Statistisk sentralbyrå (SSB). Dette kan være noe av årsaken til at flere sjekker ut muligheten til å spare penger ved å bytte strømleverandør.

Du kan sammenligne prisene hos strømleverandører der du bor på Strømpris.no.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer