Vigselsattest

Flere ektepar er ikke registrert

Det kan være flere grunner til at giftemålet ikke er registrert hos Skatteetaten.

SIGNET OG SIGNERT: Du og ektefellen har gitt hverandre sitt «ja», hatt vielse og bryllupsfest og signert vigselsattesten, men likevel bør dere sjekke at giftemålet er registrert. Les hvorfor i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
SIGNET OG SIGNERT: Du og ektefellen har gitt hverandre sitt «ja», hatt vielse og bryllupsfest og signert vigselsattesten, men likevel bør dere sjekke at giftemålet er registrert. Les hvorfor i saken under. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

Du og partneren din har giftet dere - enten i kirka, rådhuset eller kanskje på ei strand i sydlige strøk - satt ring på hverandres finger, signert vigselsattest og hatt stor fest.

Da er det vel ingen tvil om at dere er ektefeller, tenker dere, og det er det egentlig ikke, men det kan hende dere ikke er registrert som gifte hos Folkeregisteret.

Ikke felles barn, eller økonomi

Det er ikke noen alvorlige, uopprettelige konsekvenser av å ikke være registrert som gift selv om dere er det.

- Stort sett har det gått greit å rydde opp i dette uten at det fører til problemer for paret. Juridisk sett vil gifte par ha de samme rettighetene i ekteskapsloven, selv om ekteskapet ikke er registret i Folkeregisteret, så lenge de faktisk er gift, sier advokat Andreas Poulsson i Codex til Dinside.

Og, ofte vil «problemene» knyttet til uregistrerte ekteskap føre til at mange oppdager feilen relativt fort, ifølge advokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer