Endring i lover og regler

Flere endringer i august

Fra 1. august blir det tolv timer gratis SFO i uka for førsteklassinger. Det innføres ny brillestøtteordning for barn og fraværsgrense i videregående skole.

ENDRINGER I LOVER OG REGLER: Fra 1. august trer flere endringer i kraft. Foto: Gorm Kallestad/NTB
ENDRINGER I LOVER OG REGLER: Fra 1. august trer flere endringer i kraft. Foto: Gorm Kallestad/NTB Vis mer
Publisert

Flere endringer i lover og regler trer i kraft 1. august. Dette kommer på toppen av ny politikk som ble faset inn 1. juli, deriblant gratis ferje på små samband og gjeninnføring av flypassasjeravgiften.

1. august står blant annet skolefritidsordningen for tur. Regjeringen og budsjettpartner SV har vedtatt at alle førsteklassinger i hele landet skal få gratis SFO i tolv timer hver uke. I tillegg får 60 kommuner mulighet til å gi gratis fulltidsplass til førsteklassinger fra familier med lav inntekt.

Regjeringspartiene Ap og Sp ble i Hurdalsplattformen enige om å gradvis innføre SFO for alle førsteklassinger, så dette er et steg på veien.

Ny brillestøtteordning for barn

Mandag 1. august iverksettes også en ny støtteordning for barn som trenger briller.

Den nye ordningen gir barn som falt ut av ordningen med behandlingsbriller i 2020 (briller til forebygging eller behandling av amblyopi), en ny rett til brillestøtte.

– Denne brillestøtteordningen vil gi barn og familier som trenger det, hjelp til å få en god brille, sier arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.