Flere enn ett barn

Rabatten for flere enn ett barn er borte. Man legger nå sammen bidragene for enkeltbarn.

Publisert
Sist oppdatert


Man beregner altså bidraget for barn 1 for seg, så for barn 2, så for barn 3 osv og summerer dem. Dette er bidraget, enkelt og greit.

Man skal ikke være en relativt kjent musiker fra Indre Østfold for å kunne få pustebesvær av de nye reglene. Allerede ved mer normale barnekull på 3-4 begynner det å bli alvorlig store summer å betale for bidragsyteren.

Har du medvirket mer enn vanlig til befolkningsøkningen i verden, vil du imidlertid kunne reddes av ett av de to takene for hvor mye barnebidrag du kan pålegges å betale:


Det taket du først når, det laveste av disse, begrenser dine totale barnebidrag. (Bidragsveilederen beregner og tar hensyn til disse takene).

Reglene for bidrag for flere barn er altså enkle, selv om bidragssummen kan bli mindre grei. Store barnekull er et av de få forholdene i de nye reglene som kan lede til vesentlig høyere bidrag enn ved de gamle reglene.

Vær for øvrig klar over at denne enkelheten rakner om begge foreldrene har barna tilnærmet like lang tid. Da vil de kunne velge mellom forskjellige modeller for hvor barna har sitt "hovedbosted" som vil gi vidt forskjellige økonomiske resultater for partene.

Dette drøftes i underartikkelen om delt omsorg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer