Flere får strømstøtte

Nå inkluderes også borettslag og sameier.

NY FORSKRIFT: Ole- og energidepartementet har kommet med ny forskrift. Foto: Terje Pedersen/NTB
NY FORSKRIFT: Ole- og energidepartementet har kommet med ny forskrift. Foto: Terje Pedersen/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Olje- og energidepartementet har fredag fastsatt en forskrift slik at borettslag og sameier også inkluderes i strømstønadsordningen. Stønad for desember og januar vil for de fleste bli utbetalt i februar, opplyser de i en pressemelding.

Den nye forskriften omfatter fellesmålt strømforbruk for husholdninger i eierseksjonssameier, borettslag, boligaksjeselskaper og ikke-seksjonerte boligsameier. Disse er i forskriften definert som boligselskaper.

- Jeg vet at mange har vært bekymret for at fellesmålt strømforbruk i sameier og borettslag ikke skulle bli dekket av strømstønadsordningen. Jeg er glad for at vi nå får på plass en forskrift som sikrer at store forbruksposter i borettslag og sameier, slik som elektrisk oppvarming og varmtvann, også omfattes av strømstønadsordningen for husholdninger, sier olje- og energiminister Marte Mjøs Persen i pressemeldingen.

Stønaden skal dekke fellesmålt husholdningsforbruk i boligselskapene, ikke strømforbruk til andre formål i bygget slik som næringsvirksomhet. I forskriften pålegges boligselskapene ansvar for å sørge for at støtten faktisk kommer husholdningene til gode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer