Flere følger røykeforbudet

Norge går foran med et godt eksempel i kampen mot tobakk. Nå følger flere land etter.

Publisert
Sist oppdatert

Det norske røykeforbudet på restauranter og barer har vakt oppmerksomhet i utlandet.

Sammen med Irland har vi nå et av de strengeste regelverkene for sigarettrøyking i verden. Og flere land ønsker å følge etter.

Poeng til Norge- Gratulerer Norge! Men null poeng til Storbrittannia. Nå er det på høy tid med et liknende grep her. Spesielt for restauranter, puber og handlesentre, skriver en leser i et innlegg om røykeloven på engelske BBC News.

For britiske helsemyndigheter og leger er svært bekymret for røykingen. Men det ser ut til å være langt frem til politikerne kan bli enige om et røykeforbud på puben.

Kutter med prisenHøy pris på tobakk er et av virkemidlene den norske staten bruker for å redusere røykingen. Franske myndigheter synes også at dette er en god idé og ønsker nå å heve prisene på tobakk med 20 prosent.

Forbud mot tobakksreklame og skremmende advarsler på sigarettpakkene er også en populær strategi. I Canada trykkes nå advarslene sammen med bilder av ødelagte lunger og hjerter for å skremme røykerne til å slutte.

Røykfritt på strandaAustralske surfere får ikke lenger røyke mens de venter på den perfekte bølgen. Flere strender i Australia har nå et totalt røykeforbud - i likhet med flyplasser, offentlige kontorer, sykehus og arbeidsplasser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.