Flere følger røykeforbudet

Norge går foran med et godt eksempel i kampen mot tobakk. Nå følger flere land etter.

Publisert
Sist oppdatert

Det norske røykeforbudet på restauranter og barer har vakt oppmerksomhet i utlandet.

Sammen med Irland har vi nå et av de strengeste regelverkene for sigarettrøyking i verden. Og flere land ønsker å følge etter.

Poeng til Norge- Gratulerer Norge! Men null poeng til Storbrittannia. Nå er det på høy tid med et liknende grep her. Spesielt for restauranter, puber og handlesentre, skriver en leser i et innlegg om røykeloven på engelske BBC News.

For britiske helsemyndigheter og leger er svært bekymret for røykingen. Men det ser ut til å være langt frem til politikerne kan bli enige om et røykeforbud på puben.

Kutter med prisenHøy pris på tobakk er et av virkemidlene den norske staten bruker for å redusere røykingen. Franske myndigheter synes også at dette er en god idé og ønsker nå å heve prisene på tobakk med 20 prosent.

Forbud mot tobakksreklame og skremmende advarsler på sigarettpakkene er også en populær strategi. I Canada trykkes nå advarslene sammen med bilder av ødelagte lunger og hjerter for å skremme røykerne til å slutte.

Røykfritt på strandaAustralske surfere får ikke lenger røyke mens de venter på den perfekte bølgen. Flere strender i Australia har nå et totalt røykeforbud - i likhet med flyplasser, offentlige kontorer, sykehus og arbeidsplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer