Flere handler helse over grensen

Det blir stadig mer populært å reise til Polen, Ungarn og Slovakia for å få billig plastikkirurgi, fruktbarhetsbehandling og fikse tennene.

Publisert
Sist oppdatert

Harryhandling av helsetjenester er en trend om har skutt fart i store deler av Vest-Europa siden de tidligere Sovjet-statene ble medlemmer av EU 1. mai i år.

Nyhetsbyrået AP melder at prisen på plastikkirurgi er tre ganger så høy i Tyskland som i Polen, og prisen på tannlegebehandling er mellom dobbelt og fire ganger så høy.

Helseturismen blir til en viss grad drevet fremover av vestlige forsikringsselskaper, som får utført noen typer tannbehandling og medisinske prosedyrer til en mye lavere pris enn i andre EU-land.

Men selv om det er mye billigere, lurer folk på om det er trygt og kvaliteten er like bra i land som er mye fattigere enn i Vest-Europa.

En plastikkirurg AP har snakket med sier pasientene hans ikke stoler på ham de første gangene han snakker med dem på telefonen og møter dem.

- De spør mange spørsmål om diplomene mine, hvilken erfaring jeg har og hvilke teknikker jeg bruker. Og de vil se bilder. Når de ser bildene stoler de mer på meg, men ikke 100 prosent.

Fordi de fleste behandlingene foregår på private klinikker er statistikk om helseturisme vanskelig å få tak i, men myndighetene i Brüssel sier populariteten øker i byer som Szczecin i Polen, som ligger ti mil fra den tyske grensen og har ferjeforbindelse til Danmark.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer