Flere hever renta

Norges største bank DNB setter opp boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng etter at Norges Bank økte styringsrenten forrige uke. Det gjør også flere andre.

FLERE: Flere banker hever nå renta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
FLERE: Flere banker hever nå renta. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– Etter Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten med 0,5 prosentpoeng på rentemøtet 18. august har DNB valgt å øke boliglånsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng, sier konserndirektør for personalmarkedet i DNB, Ingjerd Blekeli Spiten, i en pressemelding.

Innskuddsrenten økes også med inntil 0,5 prosentpoeng.

De nye rentene vil gjelde for nye boliglån og innskudd hos DNB fra 23. august og for eksisterende boliglån og innskudd fra 6. oktober.

Flere banker

Etter følger også KLP, Sparebank 1 Østlandet og Fana Sparebank, som alle tre hever utlån- og innskuddsrenten med inntil 0,5 prosentpoeng.

– Folk må være forberedt på at den økonomiske hverdagen blir strammere, sier direktør for personmarkedet i KLP, Jorunn Ytre Storjohann, i en pressemelding.

Det var Nordea som først varslet at de hever boliglånsrenten. Allerede fredag varslet banken at rentene på boliglån og innskudd økes med inntil 0,5 prosentpoeng, kun én dag etter rentebeslutningen i Norges Bank.

– Bakgrunnen for hevingen er Norges Banks beslutning om å øke styringsrenten, og at pengemarkedsrenten har fortsatt å stige gjennom sommeren, sa leder for personmarkedet i Nordea, Randi Marjamaa, den gang.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer