Flere kan få mindre i lommeboka

Økonomer advarer mot tøffe tak.

Publisert
Sist oppdatert

Mange vil få det tøffere dersom det kommer et nytt rentehopp i høst, advarer økonomer. Men nordmenn flest frykter ikke for økonomien sin, viser en ny undersøkelse.

66 prosent av befolkningen sier at renteøkninger ikke påvirker livet deres i særlig grad, viser en fersk Norstat-undersøkelse som er gjort på oppdrag fra Bank Norwegian.

Mens nesten sju av ti er positive til egne økonomiske utsikter, sier 13 prosent at de må forsake en del av de morsomme tingene, 11 prosent mister muligheten til å spare penger, mens 12 prosent sier de må vente med større innkjøp og investeringer. Fire prosent sier de må vurdere rimeligere bolig.

- Selv om noen sliter med den siste tidens renteøkninger, er de aller fleste nordmenn flinke med pengene sine og de klarer seg bra selv om renta stiger, sier administrerende direktør Erik Jensen i Bank Norwegian.

Slå knockout på renteøkningen.

Inntekten viktig

- Det samlede inntektsnivået for en familie har mye å si for hvordan en ny renteøkning til høsten takles. Husstander med et inntektsnivå på under 300.000 kroner vil slite med et nytt rentehopp, sier forbrukerøkonom Ellen Dokk Holm i Postbanken til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer