Flere kjærester lever som single

Men kan man få både i pose og sekk?

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske trendforskeren og skribenten Marie Söderqvist Tralau har nylig gjort en studie på fenomenet parsingle, som er betegnelsen på personer som velger å leve sine liv som single selv om de er i faste forhold. - Selvstendighet har blitt som en ny religion. Det anses som lite vellykket å være avhengig av en partner eller å måtte tilpasse seg en annen, sier hun til Aftonbladets nettutgave.

Les også: 15 gode grunner til å være singel

- Tullete

Samlivsrådgiver og familieterapeut Solveig Vennesland synes begrepet parsingel er tullete.

- Jeg vil heller nyansere det litt og si at parforhold som har stor selvstendighet varer lenge. Man er selvstendige mennesker selv om man lever i et forhold, men utfordringen ligger i å finne balansen mellom fellesskapet og individualismen, sier hun til DinSide Helse. Les også: Evig ungkar – langt fra evig liv

Vennesland tror at mange forhold ryker nettopp fordi man ikke klarer å finne denne balansen.

- Du kan ikke sette kjærligheten på vent til du får tid til å pleie den, da ryker det før eller siden, mener hun. Slik får du futt og fart i forholdet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer