Flere kjøper økomat

Salget er nesten fordoblet på fire år.

Nå bryr også menn seg om hvordan disse er dyrket. Foto: Per Ervland
Nå bryr også menn seg om hvordan disse er dyrket. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den grønne bølgen har for alvor slått inn i dagligvarebutikkene, og det merkes på salget av økologisk mat. Det skriver Aftenposten i dag.

Kvinnene var først ute med å kjøpe økologisk mat, men det siste året har også mennene rykket inn. Mer enn én av fire kunder har nå økologiske matvarer i handleposen når de kommer ut fra dagligvarebutikken. Dette fremgår av forbrukerundersøkelsen "Økobarometeret" som kartlegger interessen for økologiske produkter i Norge.

Spiste kun økologisk i tre år - men ble han sunnere?

Mennene i gang

Undersøkelsen viser at det nesten er dobbelt så mange som handler økovarer nå som i 2004. Og stadig flere menn kaster seg på bølgen. 15 prosent av de spurte mennene hadde handlet økologisk mat i fjor, mens tallet i år har økt til 24 prosent.Les også: Menn vil ha yngre kvinner

Store prisforskjeller mellom kjedene

- Tradisjonelt er det kvinner som har kjøpt mest økologisk mat, og det skyldes nok at det er de som har mest interesse for mat, helse og barn, sier forsker ved Norsk bygdeforskning, Oddveig Storstad til Aftenposten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.