Flere konkurser

26,6 prosent flere konkurser enn på samme tid i fjor.

26,6 prosent flere konkurser. Men kvinne-eide foretak har betydelig færre konkurser. Foto: colourbox.com
26,6 prosent flere konkurser. Men kvinne-eide foretak har betydelig færre konkurser. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste årene har antall konkurser gått ned, men i år har det vært en markant oppgang i konkurser. Det ble registrert 26,6 prosent flere konkurser i andre kvartal i år enn på samme tid i fjor. Dette ifølge tall fra Statistisk sentralbyrå.

Har vi resesjon

Vest-Agder har opplevd den største prosentvise veksten i konkurser med 400 prosent flere konkurser. I Troms, Finnmark og Akershus har antallet konkurser gått ned med henholdsvise 50, 33 og 19,6 prosenter.

Det er i hovedsak aksjeselskaper eller enkeltmannsforetak som har gått konkurs. Såkalte NUFer, altså norskregistrerte utenlandske foretak stod for 7,2 prosent av konkursene i siste kvartal, til tross for at disse utgjør kun 1,9 prosent av foretakene.

Det ble registrert hele 1.628 konkurser i perioden.

Kvinner går sjelden konkurs

Norske kvinner er gode firmadrivere. Kun åtte prosent av foretakene som gikk konkurs var kvinnestyrte, til tross for at kvinner driver hele 25 prosent av selskapene som er organisert i denne formen.

Bli rik, kvinne

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer