Flere kredittkort har gode rabatter

Sjekk hvor du får rabatt, og hvilke kort dette gjelder.

Bruk av kredittkort kan gi gode rabatter, men betaler du ikke regningen fra kortselskapet i tide, går gjerne vinningen opp i spinningen. Foto: COLOURBOX
Bruk av kredittkort kan gi gode rabatter, men betaler du ikke regningen fra kortselskapet i tide, går gjerne vinningen opp i spinningen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et kredittkort skal brukes med varsomhet. Bruker du det riktig, er det flere kredittkort som kan friste med rabatter på både kjøp av varer og tjenester.

DinSide har funnet flere rabatter som er verdt å merke seg om du har ett av disse kortene. Og du kan spare på alt fra leiebil til sportsutstyr.

>> Derfor bør du betale reisen med kredittkort - men ikke bruke det i minibanken!

Fire til 35 prosent rabatt

For å ha sagt det først som sist: Bruker du kredittkort, er det viktig å betale for hele forbruket innen den rentefrie perioden, som gjerne er på 45-50 dager.

Etter dette begynner renten å løpe, og den kan være høy. Den effektive renten på kredittkort ligger gjerne rundt 20 prosent.

I denne omgang har vi ikke sammenlignet årsavgift og renter, men kun sett på fordelene man får i form av rabatter. Husk også at de aller fleste kredittkort gir gratis reiseforsikring om du kjøper reisen med kortet, og at du er beskyttet mot svindel gjennom Finansavtaleloven.

>> Er det krise? Da kan kredittkort være et fornuftig alternativ

Avhengig av hvilket kredittkort du har kan du nemlig sikre deg en del gode rabatter. Her er noen av dem DinSide har funnet:

Rabatt på varekjøp
Bruk av Gjensidiges Mastercard gir deg 35 prosent rabatt om du bestiller varer fra nettbutikken til design House Stockholm, mens Cresco Car Premium gir deg 15 prosent rabatt når du handler på nett hos Oslo Sportslager.

OBOS-medlemmer får i utgangspunktet 20 prosent rabatt på Flügger farve og Kitch'n. Har de OBOS Mastercard, får de i tillegg fire prosent rabatt ved kjøp av varer innen bygg, interiør, hus og hjem.

Les også: Gjør du som oss i DinSide, går du garantert ikke i kredittkortfella

Rabatt på bilutleie
Flere kredittkort gir rabatt ved leie av bil, hos forskjellige selskaper.

Skal du leie bil hos Europcar, gir bruk av Esso Mastercard 20 prosent rabatt. De gir også kunder som bruker kortet 20 prosent rabatt på bilvask på Esso-stasjonene.

Har du kredittkort fra Skandiabanken, får du ti prosent rabatt på leie av bil hos Sixt. Har du Gjensidige Mastercard, får du ti prosent rabatt hos Hertz.

Kjører du egen bil, gir bruk av Cresco Car Premium ti prosent rabatt på parkering på Gardermoen.

Rabatt på restaurant og reiser
Et av kredittkortene som gir rabatt på reiser, er NAF-Xtra, som tilbys NAF-medlemmer. De gir fire prosent bonus på flybilletter, togbilletter eller båtreiser, som blir trukket fra neste faktura.

Også Skandiabanken gir deg tilbake ti prosent om du spiser på en av restaurantene de har en avtale med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer