Flere kutter ut palmeoljen

Les innholdsfortegnelsen før du inntar julekosen.

VELG RIKTIG: Pepperkakene fra Lierne var palmeoljefrie allerede i fjor. I år slår Sætre, Baxt AS og Rema 1000 følge.  Foto: Per Ervland
VELG RIKTIG: Pepperkakene fra Lierne var palmeoljefrie allerede i fjor. I år slår Sætre, Baxt AS og Rema 1000 følge. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor var det vanskelig for forbrukerne å unngå palmeolje i pepperkakene med mindre man bakte fra bunnen av selv. Både pepperkaker og ferdig deig fra de fleste produsenter inneholdt nemlig denne miljø- og helseskadelige oljen. Bare produsenten Lierne kunne servere palmeoljefrie pepperkakeprodukter til fjorårets feiring.

I år er det imidlertid langt flere produsenter som har tatt til seg de kraftige signalene fra forbrukerne. Vi vil nemlig ikke ha palmeolje i maten vår.

Les også: Kyllingen er stinn av bakterier

Her slipper du unna

En rask titt i Regnskogfondets palmeoljeguide viser at kjeks og bakervarer er blant verstingene når det kommer til bruk av palmeolje blant ingrediensene. For deg som er glad i pepperkaker, ser imidltertid situasjonen noe bedre ut. Ifølge Regnskogfondet er nemlig pepperkaker fra Sætre, Baxt AS og Rema 1000 palmeoljefrie fra årets sesong.

Det samme gjelder pepperkakedeigen fra Ikea. Dermed blir det sunnere også for oss som velger litt kjappe løsninger.

– Rema 1000 har et mål om å fjerne palmeoljen i egne produkter, så fremt man ikke kan gå god for bærekraft i leverandørkjeden, sier Trude Ertresvåg, CSR-ansvarlig i Rema 1000 til Regnskogfondet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer