Flere menn har vondt i hodet”

Stadig flere menn sier ”ikke i kveld kjære, jeg har vondt i hodet”, i følge en britisk undersøkelse. Mer stress og økte forventninger på jobben har skylda.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse utført for den engelske legemiddelselskapet Anadin viser at 44 prosent av mannfolkene ofte er for stressede for lidenskap.

Forskningen viser at det høye tempoet i dagens samfunn har dramatiske konsekvenser på menns sexliv. Den viser også at menn stresser mer enn kvinner. En tredel av kvinnene oppga at de var for slite og stressede for lidenskap etter en tøff dag på jobben, mot 44 prosent av mennene.

Tre fjerdedeler av mennene som deltok i undersøkelsen mente hverdagen var mer stressende nå enn for fem år siden, og 63 prosent sa de jevnlig fikk hodepine rundt leggetid på grunn av dette.

”Sengetids-hodepinen” har til nå blitt sett på som en kvinnelig lidelse, og punch-linjen i mange menns vitser om deres partners mangel på libido, men nå tyder forskning på at det er omvent.

Lederen av forskningen, doktor og stress-spesialist Aric Sigman, undersøkte forskjellene I hvordan menn og kvinner takler stress som fører til hodepine.

55 prosent av mennene sa også at de bekymret seg for partnerens problemer, og at det førte til mer stress.

- Menn virker som ”stress-svamper”, sier doktor Sigman.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer