Flere nektes kredittkort

Nå strammer bankene inn overalt.

Kredittkort skal bli vanskeligere å få tak i. Foto: Per Ervland
Kredittkort skal bli vanskeligere å få tak i. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke bare boliglånskranene som skrus igjen. Misligholdte forbruks- og kredittkortlån og en opphopning av inkassosaker, gjør nå at kredittselskapene struper forbrukskreditten, skriver Aftenposten i dag.

I USA stiger nå frykten for at en ny krise skal ramme landets økonomi: Kredittkortkrisen. Privatpersoners overforbruk av lånte penger har også vokst i Norge de siste årene.

Rådgiver Erik Lind Iversen i Kredittilsynet sier til Aftenposten at nordmenns forbrukslån og kredittkortgjeld har økt med 21,2 prosent det siste året. Forbrukslån utgjør nå 41 milliarder kroner av husholdningenes samlede lån på 1.800 milliarder.

- Hvis vi får en situasjon med mer arbeidsløshet, vil tapene komme her først. Dette er jo lån uten sikkerhet, sier han.

Les også: Oppfordret gjeldsofre til å betale med kredittkort...

Flere til inkasso

Allerede nå opplever næringen flere misligholdte lån, og de frykter at flere er på vei. Derfor vil selskaper nå være føre var og holde igjen forbrukslån og kredittkort.

- Vi har blitt enda mer bevisst på å ikke gi kreditt til kunder som vi ikke tror kan beherske det, sier administrerende direktør Morten Grusd i finansieringsselskapet Ikano.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer