Flere nettselskap utsetter innføringen av ny nettleieordning

Lnett i Rogaland vil utsette innføringen av ny modell for nettleie etter at regjeringen og SV er enige om utsettelse. Flere andre selskap gjør det samme.

UTSETTER: Flere nettselskaper sier nå at de vil utsette den nye nettleiemodellen, i tråd med myndighetenes ønsker. Foto: Marius Helge Larsen / NTB
UTSETTER: Flere nettselskaper sier nå at de vil utsette den nye nettleiemodellen, i tråd med myndighetenes ønsker. Foto: Marius Helge Larsen / NTB Vis mer
Publisert

Lnett (tidligere Lyse Elnett) er det lokale nettselskapet til ni kommuner i Sør-Rogaland, og har i tillegg ansvar for overordnet strømnett i Sør-Rogaland.

Lnett regner med at Stortinget fatter vedtak om utsettelse, og beholder derfor dagens modell for nettleie også etter 1. januar 2022, opplyser selskapet.

– Vi har foreløpig ikke flyttet kunder over til ny modell i systemene våre. Det gjør at vi klarer å snu, og kan utsette innføringen slik regjeringen nå ønsker, sier administrerende direktør Håvard Tamburstuen.

Beslutningen til Lnett kommer kort tid etter at Energi Norge – Interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen for energiselskap – hevdet det er umulig å utsette den nye nettleieordningen.

– Det er altså ikke så himla vanskelig å la være å innføre ny nettleieordning som enkelte skal ha det til, sier Lars Haltbrekken, SVs miljøpolitiske talsperson.

Haltbrekken var tidligere fredag krystallklar på at energiselskap som ikke utsetter den nye nettleieordningen, må forberede seg både på omdømmetap, og at SV vil utfordre lovligheten av en slik framgangsmåte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer