Flere og flere velger bort mensen

- Menstruasjon er ganske unødvendig, sier svensk gynekolog.

Publisert
Sist oppdatert

Informasjon har har vært kjent i gynekologkretser i mange år spres nå fra kvinne til kvinne, skriver Göteborgs-Posten ifølge Aftonbladet.

- Menstruasjonen er ganske unødvendig, sier professor Ian Milsom til Göteborgs-Posten.

Siden i våres har vi hatt p-ringen, et prevensjonsmiddel som kvinnen selv kan sette inn. Ifølge de svenske anbefalingene skal ringen sitte inne i tre uker og i en uker etterpå skal man ha et opphold for å få menstruasjon. Men mange velger isteden og sette inn to ringer etter hverandre, skriver avisen.

- Fremdeles er det ikke godkjent i Sverige, men det er ingenting som hindrer det, sier professoren i gynekologi.

Ifølge ham er det ikke gynekologene som informerer om dette. Oppskriften spres i kvinnekretser.

Akkurat nå forskes det flere steder i verden på hvor lange man kontinuerlig kan bytte p-ringer uten å ta et opphold for å få menstruasjon.

hvor mange kvinner som bruker metoden er vanskelig å si, men Milsom sier det er betydelig flere som i dag ikke har mensen hver måned og at økningen går raskt.

I Usa selges p-piller som gjør at man bare menstruerer hver tredje måned. Med p-stav er 20 prosent av kvinnene uten menstruasjon i tre måneder og med p-sprøyte får bare halvparten av kvinnene menstruasjon i løpet av et halvår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer