Flere setter ned renta

Også SR-bank melder om rentekutt i dag.

Nå tar bankene oppfordringen om å kutte utlånsrentene.
Nå tar bankene oppfordringen om å kutte utlånsrentene. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordea var kjapt ute med å varsle rentekutt etter Norges Banks beslutning om å kutte styringsrenta med 0,5 prosentpoeng. Og nå følger Sparebank 1 SR-Bank hakk i hel.

SpareBank 1 SR-Bank setter ned renten på boliglån og innskudd med inntil 0,50 prosentpoeng. Bakgrunnen for denne justeringen er utviklingen i og forventningene til en lavere pengemarkedsrente, melder banken.

Beste nominelle rente for boliglån blir etter endringen 6,85 prosent, mens rentebetingelsene vil for nye lån vil gjelde fra 3. november, og fra 19.
desember for eksisterende lån og innskudd.

Tar imot kunder

- Utviklingen i pengemarkedsrenten er positivt både for kunden og for oss som bank. Vi har i løpet av den siste tiden ikke gjennomført større innskrenkinger med hensyn til det å yte lån til våre boliglåns- kunder på Sør- og Vestlandet. Vi skal være tilstede for våre kunder når behovene melder seg, sier Konserndirektør for privatmarked i SpareBank 1 SR-Bank, Rolf Aarsheim.

Nordea kutter

- Vi justerer renten på boliglån ned 0,50 prosentpoeng og 0,50 prosentpoeng for innskudd på sparekonti. Bakgrunnen for rentereduksjonen er utviklingen i og forventningene til pengemarkedsrentene, melder Nordea.

Våre retningslinjer for boliglån er uendret, og vi innvilger fortsatt nye lån. Hovedkriteriene er som tidligere krav til betjeningsevne og sikkerhet.

- Utviklingen i pengemarkedsrentene er gledelig. Nordea har på tross av urolighetene i markedet fortsatt å gi nye boliglån og refinansiering. Det er viktig for oss å kunne være tilstede for kundene i urolige tider. Ved å være raske med å følge opp signalene i pengemarkedet ønsker vi å bidra til at boliglånskundenes rentekostnader går ned og at terskelen for å kunne komme inn på boligmarkedet blir noe lavere, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge, Anne Stärk-Johansen.

Før rentenedgangen lå Nordea allerede godt an i rentekonkurransen, og også de tar imot nye kunder.

Etter endringen er nominell rente 6,70 prosent på et boliglån på to millioner kroner til Fordel Pluss-kunder innenfor 80 prosent av verdigrunnlaget. Fordel Pluss-kunder vil få 6,50 prosent rente på innskudd fra kr 500.000 på Kapitalkonto.

Renteendringen til Nordea skjer med virkning fra 3. november for nye lån, og fra 10. desember for innskudd og lån til eksisterende personkunder.

Vil flere følge?

Det er foreløpig stille fra de andre bankene, men det er grunn til å tro at de nå vil følge raskt etter konkurrentene.

- Vi vil først diskutere det videre rentenivået i vårt interne rentemøte, som avholdes i morgen torsdag 30. oktober, sier Johnny Anderson, informasjonssjef i Skandiabanken Norge.

Han sier at både utviklingen i pengemarkedet, signalene fra Norges Bank og den generelle konkurransesituasjonen i bankmarkedet vil tas med i betraktningen. Hva som vil skje med Skandiabankens rente, vil vi først få vite fredag, eller i begynnelsen av neste uke.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer