Feriepenger og kredittkort

Flere sprengte ferie­budsjettet i år

Men klarer de å betale regninga?

OPPGJØRETS TIME: Ferien er over og det er på tide å betale for moroa, hvis du har reist på kreditt. I saken under kan du lese om hvor mange som har sprengt feriebudsjettet i år, og om vi er forberedt på kredittregninga. Foto: Shutterstock/NTB
OPPGJØRETS TIME: Ferien er over og det er på tide å betale for moroa, hvis du har reist på kreditt. I saken under kan du lese om hvor mange som har sprengt feriebudsjettet i år, og om vi er forberedt på kredittregninga. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en helt fersk undersøkelse YouGov har gjennomført for Storebrand, har målet vært å finne ut hvor «flinke» vi var på ferie i år, og om vi er forberedt på det som kommer - spesielt om vi har feriert på kreditt.

Her er hovedfunnene etter drøyt tusen intervju med et bredt utvalg nordmenn over 18 år:

  • Under halvparten, 45 prosent av oss, har brukt akkurat så mye penger på ferien i år som vi planla, før vi dro av sted.
  • Men 31 prosent har brukt litt eller mye mer enn planlagt.
  • Og 19 prosent har brukt litt eller mye mindre enn de så for seg.

Klare for regninga?

Mange betaler ferien med kredittkort, noe som i seg selv ikke er særlig dumt. Flere økonomieksperter anbefaler faktisk folk å bruke kredittkort, spesielt når de handler på nett, fordi de da får ekstra beskyttelse gjennom finansavtaleloven, og det er gjerne reiseforsikring inkludert også når du betaler med kredittkort.

Problemet oppstår først når vi ikke passer på å ha nok penger på konto til å betale hele kredittkortregninga, når den kommer - for da begynner de skyhøye rentene å løpe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer