Strømpris

Flere strømkunder ber om betalingsutsettelse

Det er imidlertid ikke noen økning foreløpig i antall strømregninger som går til inkasso, ifølge strømselskapene. Inkasso-rådgiver frykter likevel et inkassoskred av andre regninger.

SKAL SNART BETALES: Strømregninga for desember forfaller i løpet av januar, og det er ventet flere betalingsutsettelser og inkassosaker framover. Foto: Pål Joakim Pollen
SKAL SNART BETALES: Strømregninga for desember forfaller i løpet av januar, og det er ventet flere betalingsutsettelser og inkassosaker framover. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi har sett en gradvis økning i inkassosaker tilknyttet strøm utover høsten 2021, men økningen er betydelig mindre enn hva prisveksten skulle tilsi, sier gjeldsøkonom Morten Trasti i Intrum til DinSide.

Han påpeker at flertallet av norske husholdninger har fått mer robust privatøkonomi, og flere er i stand til å betale uventede høye strømregninger.

- Til tross for dette, forventer vi en inkassoøkning basert på prisutviklingen i forrige kvartal, ettersom inkasso kommer omtrent to måneder i etterkant av forbruket, selv om statens strømordning vil trekke i motsatt retning, sier Trasti videre.

- Forventer kraftig økning

Geir Grindland, daglig leder i rådgivningsselskapet Inkassopartner, er overbevist om at inkassogjelda vil øke betraktelig de neste månedene.

- Det vil bli flere inkassosaker ettersom de aller fleste prioriterer strømregninga, og da blir andre regninger liggende, sier Grindland til DinSide.

- Mange har ikke ekstra penger å bruke på grunn av lave inntekter, og slett ikke alle har råd til en tusenlapp mer på strømregning, sier han.

- Stadig flere vil nok bruke kredittkort til å betale strømregninga, og vi forventer også kraftig økning av andre inkassosaker etter strømsjokket, slik at flere nye personer havner i gjeldsfella, legger Grindland til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer