Flere strømregninger i 1999

Landets everk legger om måten du i dag betaler din strømregning på. For deg betyr dette at du må betale flere regninger. Regningene blir større i januar og april, men tilsvarende lavere i august og oktober. Ifølge Norges vassdrags og energidirektorat er den viktigste konsekvensen av omleggingen imidlertid at du blir en mer bevisst strømforbruker.

Måten vi betaler strømmen på forandres. Ifølge NVE kan det gavne både naturen og forbrukeren.
Måten vi betaler strømmen på forandres. Ifølge NVE kan det gavne både naturen og forbrukeren. Vis mer
Publisert

Om ett år øker antall strømregninger fra fire til åtte. Dette betyr ikke at strømmen blir dyrere. Årsaken til at du må betale flere regninger er at regningen fra neste år deles opp i to, én for kraftforbruk, og én for nettleie. Regningen for kraftforbruket blir sendt til deg av din kraftleverandør, mens regningen for nettleie sendes til deg av nettselskapet. Nettselskapet er ditt lokale everk, mens kraftleverandøren er kraftverket som produserer strømmen du forbruker.

Endringen medfører foruten betaling av flere regninger også at du må lese måleren fire ganger i året. Tungvint? Tja, ifølge Norges vassdrags og energidirektorat er målet med nyordningen at regningen blir lettere å forstå for den vanlige forbruker.

Større regning i januar og april

En annen endring som får mer alvorlige konsekvenser for deg er at du fra neste høst skal betale for faktisk forbruk. Strømregningen har hittil vært delt i fire terminer med en årsavregning i januar. Fra høsten 1999 blir du avregnet på hver eneste regning. Siden vi forbruker om lag to tredjedeler av all strøm i vinterhalvåret betyr dette at de to strømregningene som kommer først i år 2000 blir større enn det du betaler i dag. Hva betyr dette så i kroner og øre?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer