Flere typer orgasme

Ekspertene mener at kvinner har syv typer basisorgasmer, mens menn "bare" har fem. Med litt øvelse kan man få flere av dem på en gang, skriver sexolog Elsa Almås.

Publisert
Sist oppdatert

Flere typer orgasmeEkspertene mener at kvinner har syv typer basisorgasmer, mens menn ”bare” har fem. Med litt øvelse kan man få flere av dem på en gang, skriver sexolog Elsa Almås.

For snart 20 år siden ble det fremlagt forskningsresultater som viste at det finnes tre former for orgasme hos kvinner: klitorisorgasme, vaginal orgasme og livmororgasme. I tillegg kommer ulike typer blandingsorgasmer.

På verdenskongressen i sexologi i Heidelberg i 1991 ble det fremlagt nye forskningsresultater, som hevder at kvinner har hele syv basisorgasmer mens mennene har bare fem. På verdenskongressen i Havanna i 2003, ble det presentert forskning som viser at orgasme kan fremkalles fra nær sagt alle områder på kroppen.

Det blir etter hvert meningsløst å snakke om orgasmetyper, men mer meningsfullt å snakke om hvordan en kan fremkalle orgasme. Det dreier seg her ikke om ren ytre stimulering, men om tilstedeværelse, innstilthet og deltakelse fra begge parter.

Kvinner kan få orgasme...- ved stimulering av klitoris.

- ved stimulering dypt inne i vagina. I gamle indiske bøker om elskovskunsten, er dette også beskrevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer