Flere ulovlige internett-piller

Den ulovlige handelen av reseptbelagte medisiner over internett, når nye høyder. Forgiftninger og dødsfall kan bli resultatet.

Publisert
Sist oppdatert

Farlige medisiner blir solgt uten resept på internettmarkedet. Dette er det vanskelig å kontrollere, sier The International Narcotics Control Board (INCB).

Deres årlige rapport viser at 90 prosent av internettsalget av medisin skjer uten medisinsk tilknytning.

Selger til barnINCB advarer mot økt tilgang til ulovlige midler for barn. For ved denne typen salg finnes det ingen aldersgrenser.

- Den ulovlige handelen over internett har blitt identifisert som en av de største kildene for misbruk av reseptmedisin blant barn og unge, heter det i rapporten utgitt av INCB.

Det vanligste som blir solgt ulovlig over internett er stoff som amfetamin. Selv om det meste av illegal internetthandel skjer i USA, er det et økende problem også i mange afrikanske land.

INBC ønsker nå bedre samarbeid mellom regjeringen, internasjonale organisasjoner og farmasøytindustrien.

Forbudt importDet finnes nesten ingen grenser for hva slags legemidler du kan bestille over internett. Men om du ønsker å kjøpe legemidler fra utlandet må du være foreberedt på å fremvise en gyldig resept. Og produkter som er totalforbudt i Norge kan føre til både bøter og fengsel for den som prøver seg på privat import.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer