Boliglån

Flere vil betale ekstra på lånet

Mindre reise og forbruk har økt sparebeholdningen til mange av oss, og dette har videre ført til at flere legger inn ekstraordinære betalinger på lånet sitt.

INFLASJON: Forbrukerøkonom Silje Sandmæl forklarer hvorfor pengene dine kan synke i verdi ved å stå på konto med lav rente. Video: Stig B. Fiksdal Vis mer
Publisert

Reiserestriksjoner, lavere renter på gjeld og generelt mindre å bruke penger på, har ført til at en god del av oss har fått romsligere økonomi under pandemien.

- Mange har fått bedre råd den siste tiden, med færre muligheter til å bruke penger på grunn av restriksjoner i forbindelse med coronaviruset. I tillegg har de som har boliglån fått lavere utgifter hver måned, sier forbrukerøkonom Cecilie Tvetenstrand i Storebrand til Dinside.

Mer sparepenger

Også DNB ser at kunder som ikke er eller har vært rammet av permisjon, har lagt seg opp penger under corona, ifølge kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø.

Nordea ser, i likhet med de to andre bankene, at volum på sparekonto har økt gjennom pandemien sammenlignet med tidligere, for eksempel har penger på brukskonto økt med 11 prosent i forhold til ett år tilbake i tid.

- Dette vitner om at mange har mer likviditet nå enn tidligere, noe som enten kan gå til økt forbruk, sparing eller nedbetaling av gjeld, sier kommunikasjonsdirektør Christian Steffensen til Dinside.

Noen flere betaler mer på lånet

DNB ser ikke store forandringer blant sine kunder når det gjelder andelen som betaler ekstra på boliglånet nå, men de kan se en liten økning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.